U gradskoj galeriji u Goraždu izložba “Harmonija cvjetnih motiva”

U Gradskoj galeriji u Goraždu,  otvorena je likovna izložba “Harmonija cvjetnih motiva”, čije su autorice,  slikarke Natalija Salihović i Olga Kopeina, a izložba je dio programa obilježavanja Dana državnosti BIH u BPK Goražde.

 

Tokom otvaranja naglašeno je da izložba predstavlja umjetnički spoj dva jedinstvena svjetonazora, a umjetnice  Kopeina i  Salihović različitim stilovima  stvaraju jedinstvenu harmoniju boja i izraza, uz napomenu da je  riječ o sjajnim umjeticama  koje su povodom Dana državnosti BiH,  Goražde  uljepšale prekrasnim cvjetnim motivima.

 

Autorice su poručile da izložba šalje poruke ljubavi, mira, toplote i prirode uopće.

 

„ Sretni smo što uz obilježavanje Dana državnosti Bosne i Hercegovine, izložbom koja raduje sve nas, nastavljamo sa realizacojom našeg cilja,  da likovnu umjetnost i posebno likovno stvaralaštvo kao velike ljudske vrijednosti i dostignuća, popularišemo i među mladima – naglasila je pomoćnica gradonačelnika Goražda Samira Drakovac.

Ukazujući na ljepotu izloženih  djela predsjednik Udruženja likovnih umjetnika (ULU) Goražde, Enver Krajišnik je rekao da izložbu treba da posjete učenici  osnovnih i srednjih škola, kako bi i na taj način, posmatrajući slike, učili o vještinama  slikanja.

Izložba „Harmonija cvijetnih motiva# biće otvorena  do 7 decembra.