U Centru za kulturu Goražde u decembru brojni događaji

Javna ustanova Centar za kulturu Goražde tokom decembra građanima će ponuditi raznovrstan program koji će obilovati sadržajima za sve  generacije – potvrdio je direktor ove ustanove Jasmin Bešlija.

 

Pored niza filmskih projekcija, planirane su pozorišne predstave kao i koncerti za djecu i odrasle

 

„ Uz šest  najnovijih filmskih naslova koje će naši građani imati priliku pogledati u decembru, planirana je i premijera filma Zona isključenja u produkciji FTV-a, imat ćemo i pozorišne predstave kako za odrasle tako i djecu, a dogovoreno je ponovo i gostovanje Latifa Moćevića i  Mravka Travka. Takođe ni ove godine neće izostati novogodišnja predstava za djecu koju priprema Amaterska pozorišna scena Centra za kulturu Goražde“ – precizirao je Bešlija.

 

U ovoj ustanovi ponosni su na činjenicu da su projekcije najnovijih filmskih ostvarenja  izuzetno posjećene, što je potvrda  koliko je bioskop nedostajao ovom gradu.

„ Sanacijom kina i nabavkom savremene opreme stvorili smo uslove za redovne filmske projekcije, a prilikom prošlosedmične posjete direktorica  Mreže nezavisnih kino operatera čiji smo dio, izvjestila nas je da je naš bioskop broj jedan jer bilježi najveći broj posjetilaca  bukvalno na svim kino projekcijama“ – istakao je Bešlija.

“Marvels”, “T.I.M.”, “Izgubljeno kraljevstvo”,”Anyone but you”, “Trolovi”,”Izgubljeno kraljevstvo” filmovi su koji će u goraždanskom bioskopu biti prikazani u decembru.

Goraždansku publiku između ostalih očekuju i pozorišne predstave „ Taksimetar“ i „Luda kuća“ te promocija knjige „Orijent“   autorice Nejre Mekić Korkmaz. Krajem decembra bit će održan i koncert  posvećen jednom od najpoznatijih tekstopisaca i kompozitora narodne muzike, Goraždaninu Radu Jovanoviću.