Ured za borbu protiv međunarodne trgovine narkoticima donirao informatičku opremu MUP-u BPK Goražde

Upravi policije MUP-a BPK Goražde danas je uručena značajna donacija u vidu informatičke  opreme vrijedne 17.376 američkih dolara.

Obezbjeđena je od strane Ureda za  borbu protiv međunarodne trgovine narkoticima I provođenje zakona (INL)   pri ambasadi SAD-a u BiH.

Ugovor o primopredaji  sa predstavnikom Ureda Chrisom McMurrayem, potpisao je komesar Uprave policije Damir Bogunić koji je zajedno sa resornim ministrom Nusretom Hubjerom uputio riječi zahvalnosti donatorima.

Naglasili su  da će donirana oprema biti raspoređena u skladu sa ukazanim potrebama, posebno  Sektora kriminalističke policije.

Kako je naglašeno ovom prilikom, Vlada SAD-a podržava reformu  pravosudnog sisitema BiH a Ured za borbu protiv međunarodne trgovine narkoticima i provođenje zakona  pri Ambasadi SAD-a u BiH   pruža razvojnu pomoć kroz obuku i obezbjeđenje opreme za razvoj neophodnih kapaciteta.

Najavljen je nastavak dobre saradnje sa Ministarstvom unutrašnjih poslova i Upravom policije BPK Goražde, u smislu pružanja podrške u opremanju materijalno-tehničkim sredstvima, a sve u cilju unaprijeđenja uslova za rad policijskih službenika