Vozač Centrotransa jučer je nasilno izbacio staricu iz vozila, danas je dobio otkaz

Nakon što je vozač Centrotransovog autobusa jučer iz vozila kod Vijećnice u Sarajevu izbacio staricu koju je usljed upotrebe fizičke sile bacio na pod oglasili su se iz ove kompanije i poručili da je vozač suspendovan te će mu biti uručen otkaz.

Na videu se vidi vozač koji stariju ženu, nakon kraće rasprave, izbacuje iz vozila prilikom čega ona pada na pod.

 

 

 

 

Iz Centrotransa navode da izražavaju veliko žaljenje što je ovaj sramni postupak, neprofesionalan i nedopustiv odnos prema putnici, djelo njihovog uposlenika.

“Po saznanju za nemili događaj vozač je odmah suspendiran i protiv njega je pokrenut postupak koji predviđa i otkazivanje ugovora o radu. Ovom prilikom upućujemo izvinjenje našoj putnici i građanima Kantona Sarajevo koji koriste usluge našeg prijevoza. Sigurno je da ne postoji nikakvo opravdanje za ovakvo ponašanje našeg vozača, i učinit ćemo sve da se ovakvi ili slični postupci nikada više ne ponove”, ističu iz Centrotransa.

Dodaju da značajna sredstva i vrijeme ulažu u edukaciju uposlenika te primjenu definiranih pravila u ponašanju voznog i drugog radnog osoblja prilikom obavljanja iznimno odgovornog posla – pružanje usluga javnog prijevoza putnika.

“Nažalost, i pored svega što je poduzeto, desi se slučaj u kojem pojedinac svojim postupkom naruši godinama građen imidž i odnos prema korisnicima naših usluga, te na taj način umanji doprinos svih uposlenika Centrotransa u obezbjeđenju kvalitetnog prijevoza na području Kantona Sarajevo. Naše cijenjene putnike želimo obavijestiti da je ovaj izolirani slučaj osuđen od svih uposlenika, posebno voznog osoblja, te da će sve učiniti kako bi putnicima kao i do sada pružili maksimalno kvalitetnu i udobnu vožnju u autobusima kompanije Centrotrans”, poručili su iz ove kompanije.

 

klix