Tužilaštvu BiH predat Mladen Samardžija, bjegunac koji je uhapšen na Jahorini

FOTO:klix

Jedan od najtraženijih bjegunaca u Evropi Mladen Samardžija, koji je jučer uhapšen na Jahorini, predat je danas u nadležnost Tužilaštva BiH.

Samardžiju su jučer uhapsili policijsi službenici Uprave za organizovani i teški kriminalitet Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske pod nadzorom Tužilaštva BiH. Uhapšen je na području Istočnog Sarajeva u okviru akcije kodnog naziva “Tokio”.
Samardžija je državljanin Slovenije i BiH za kojim je ranije raspisana Interpolova potjernica Slovenije za krivično djelo “Neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga”.U akciji “Tokio” sa pripadnicima Uprave za organizovani i teški kriminalitet učestvuju i policijski službenici Policijske uprave Istočno Sarajevo, Specijalne antiterorističke jedinice MUP-a i uz podršku Europola, a do sada je oduzet jedan kilogram opojne droge kokain, 8.000 KM, 122.580 eura, četiri pištolja, laptop, više mobilnih telefona, manja količina “marihuane”, 20 komada metaka kalibra 9×19 mm i više vozila.

Podsjetimo, prilikom pretresa apartmana na Jahorini koji je koristio Samardžija, zatečena je Tijana Tegeltija, bivša supruga aktuelnog predsjednika FK Borac Milana Tegeltije i bivšeg predsjednika VSTV-a.Okolnosti njenog boravka na Jahorini u apartmanu Samardžije još nisu poznat, iako se špekuliše se da su u vezi.

 

klix