Uprava policije informacija za period od 15.12. do 18.12.2023.godine.

Za dane vikenda na području Bosansko-podrinjskog kantona Goražde, u mjestu Prača, općina Pale u F BiH za dva lica iz Prače uručena su dva prekršajna naloga iz oblasti Zakona o nabavjanju držanju i nošenju oružja i municije.

Jedno lice iz Goražda lišeno je slobode i smješteno u prostorije za zadržavanje u Policijskoj Upravi Goražde zbog krivičnog djela “Napad na službenu osobu u vršenju poslova sigurnosti” iz člana 359. KZ F BiH.

U ulici Ferida Dizdarevića – Grad Goražde, dogodila se saobraćajna nezgoda u kojoj su učestvovala dva putnička motorna vozila, sa materijalnom štetom bez povređenih lica. Kod jednog od vozača utvrđeno je 1,52 g/kg alkohola u organizmu, te je isti i lišen slobode i smješten u prostorije za zadržavanje u Policijskoj Uparavi Goražde, gdje je navedenom uručen je prekršajni nalog iz oblasti Zakona o osnovama bezbjednosti saobraćaja na putevima u BIH.

U ulici Edina Plakala – Grad Goražde, policijski službenici Sektora kriminalističke policije, Uprave policije MUP-a BPK-a Goražde, lišili su slobode jedno lice nastanjeno u Foči FBiH, gdje su kod istog prilikom pregleda pronašli dva PVC pakovanja sa sadržajem bijele materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu “Amfetamin”. Upoznat je i dežurni Kantonalni tužilac koji je događaj kvalifikovao kao krivično djelo “Posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga” iz člana 239. stav 3. KZ F BiH.

U ulici Ferida Dizdarevića – Grad Goražde, policijski službenici Uprave policije MUP-a BPK-a Goražde lišili su slobode jedno lice iz Beograda, zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola 2,06 g/kg, te je isti smješten u prostoriju za zadržavanje u Policijskoj Upravi Goražde gdje je navedenom uručen prekršajni nalog iz oblasti Zakona o osnovama bezbjednosti saobraćaja na putevima u BiH.