Žrijeb svih evropskih nogometnih takmičenja bit će održan danas u Nyonu, a fanove najviše interesuje izvlačenje parova osmine finala Lige prvaka koje će biti održano od 12 sati.

Foto:klix.ba

Sjedište UEFA-e u Nyonu danas će biti domaćin žrijeba parova nokaut-faze Lige prvaka, Evropske lige i Konferencijske lige. Sat za satom, žrijebovi će biti tim redoslijedom održani od 12, 13 i 14 sati.

Pobjednici grupa u ovosezonskom izdanju Lige prvaka bit će nositelji, dok će drugoplasirani biti na papiru u podređenom položaju. Restrikcije pri žrijebu su iste kao i svih prethodnih godina i one kažu da se klubovi iz istih država ne mogu sastati u ovoj fazi, kao ni klubovi koji su igrali u istoj grupi.

Nositelji: Arsenal (ENG), Atlético de Madrid (ESP), Barcelona (ESP), Bayern (GER), Dortmund (GER), Manchester City (ENG), Real Madrid (ESP), Real Sociedad (ESP).

Nenositelji: Copenhagen (DEN), Inter (ITA), Lazio (ITA), Leipzig (GER), Napoli (ITA), Paris (FRA), Porto (POR), PSV Eindhoven (NED).

Manchester City je branilac titule i ove godine važi za prvog favorita najelitnijeg klupskog takmičenja. Sa šest pobjeda u isto toliko utakmica grupne faze, ekipa Pepa Guardiole istakla je najveću kandidaturu za novi naslov prvaka.

Žrijeb osmine finala Lige prvaka održat će se od 12 sati uz direktan TV prijenos u programu Arene Sport 1 Premium. Također, možete ga pratiti i na UEFA-inoj zvaničnoj stranici.
klix.ba