U toku postavljanje novogodišnje dekoracije

U Goraždu je u toku postavljanje novogodišnje dekoracije na ulicama grada, a uporedo traju I finalne pripreme za program “U susret Novoj godini”  koji je Grad Goražde pripremio u saradnji sa drugim ustanovama.

Gradonačelnik Goražda Ernest Imamović naglašava da je sa skromnim finansijskim sredstvima, organizacioni odbor uspio da pripremi zanimliv program čiji će fokus biti na najmlađima.

“ Jedan tim ljudi  pokazao je da sa minimalnim sredstvima  od 12. 000 KM može napraviti nešto i da je nekad više u pitanju  stvar kreativnosti a ne samo iznos novca koji imamo. Grad Goražde obezbjedio je 7. 000 KM, načelnik Ilidže izdvojio je 5. 000 KM, tako da smo, uz ono što smo do sada imali,   uspjeli obezbjediti dekoraciju i urediti  most, Omladinsku ulicu, plato ispred Centra za kulturu i ostale dijelove grada I drago mi je d aće grad biti u jendom lijepom novogodišnjem ruhu” – kazao je Imamović.

Podsjetio je da u subotu 23. Decembra počinju I sadržaji programa  ”U susret Novoj 2024. godini”

“ Program počinje koncertom posvećenom Radu Jovanoviću a  veliki dio sadržaja namjenjen je našim najmlađim sugrađanima, kao što je novogodišnja predstava za djecu, novogodišnji bazar i izložba dječijih radova, potom “Dječija čarolija” uz novogodišnju čajanku, a tu je i izložba Irma Art studija. Prednovogodišnji koncert  lokalnih izvođača narodne I zabavne muzike održat će se 29.decembra a neće izostati ni novogodišnji vatromet” – napomenuo je Imamović.

Podsjetio je da će ledena ploha biti otvorena 10.januara na rukometnom terenu u nasleju 1. maj,  u trajanju od 45. dana.