Počelo postavljanje parketa u Gradskoj dvorani „Mirsad Hurić“ u Goraždu: Ministarstvo za obrazovanje, mlade , nauku, kulturu i sport BPK izdvojilo 170.000 KM

U Gradskoj dvorani „Mirsad Hurić“ Goražde počeli su radovi na postavljanju parketa, čime će biti stvoreni mnogo bolji uslovi za odvijanje sportskih ali i drugih  događaja u ovom objektu.

Projekat Gradske uprave  ukupne vrijednosti 200.000 KM finansiraju ministarstvo za obrazovanje, mlade, nauku, kulturu i sport Bosanskopodrinjskog kantona (BPK) Goražde sa 170.000 KM dok će preostalih 30.000 KM izdvojiti Grad Goražde.

Direktor JU Sportski centar Nermin Obuća ističe da je ovo veliki dan za goraždanski sport

„ Kao direktor ali i kao sportista sam ponosan što ćemo konačno u našoj dvorani dobiti parket koji smo imali i prije rata, međutim poslijeratnom obnovom dobili smo podlogu koja je bila prva pomoć a koja je dugo trajala. Velika zahvalnost Gradu Goražde i Vladi BPK što su iznašli sredstva i konačno nakon 30 godina u našu dvoranu vratili parket“ – kazao je Obuća.

Resorna ministrica Adisa Aliakdić Herić naglašava da je riječ o izuzetno važnom projektu koji se realizuje na zadovoljstvo svih građana Goražda.

„ Ovo je odličan dan za sport u Goraždu jer doživjeli smo nakon toliko godina da se radi parket na veliko zadovoljstvo svih nas,  a posebno  naše djece, učenika, sportista i sportskih radnika. Sredstva su  planirana  prilikom izrade budžeta za ovu godinu na kodu za podršku nižim nivoima vlasti a za ovaj projekat opredjelili smo se zbog činjenice da se najviše sportskih aktivnosti odvija u dvorani uključujući i časove tjelesnog i zdravstvenog odgoja kao i utakmice“ – kazala je Alikadić – Herić.

Gradonačelnik Goražda Ernest Imamović zahvalan je Vladi BPK i resornoj ministrici što su prepoznali važnost ovog projekta

„ Radovi bi trebali biti okončani prije Nove godine što se nadamo da će biti ispoštovano. Posebno nam je drago što će sve ovo doprinijeti unapređenju sporta jer brojni goraždanski sportisti decenijama igraju na jedno lošoj  podlozi zbog čega su mnogi zadobili i povrede tako da će se ovim projektom sigurno pokazati dugoročni efekti. Prethodno smo sa Nogometnim savezom BiH obnovili pomoćne terene u Prvom maju, sada slijedi i obnova svih mokrih čvorova u dvorani i sportskom centru a prema federalnom ministartvu raseljenih osoba i izbjeglica aplicirali smo sa projektom utopljavanja dvorane“ – kazao je Imamović.