Za projekte neprofitnih organizacija iz budžeta BPK 161.400 KM

Premijer Bosanskopodrinjskog kantona (BPK) Goražde Edin Ćulov potpisao  je danas ugovore sa korisnicima sredstava po Programu utroška sredstava Vlade BPK Goražde sa ekonomskog koda-Tekući transferi neprofitnim organizacijama.

Na osnovu javnog poziva, za realizaciju projektnih aktivnosti  32 neprofitne organizacije u 2023. godini, Vlada BPK Goražde odobrila je finansijska sredstva u iznosu od 161.400 KM.

Premijer BPK Goražde Edin Ćulov napomenuo je da kantonalna Vlada već treći put u ovoj godini finansijski podržava zahtjeve neprofitnih organizacija

“ Do sada je osiguran najveći iznos i nadamo se da će se opravdati sredstva na najbolji mogući način, jer namjera nam je u narednom periodu obezbjediti bolje uslove za život građana, posebno mlađih generacija koje su naša budućnost” – kazao je Ćulov.

Raspon  sredstva za realizaciju projektinih aktivnosti koja su odobrena neprofitnim organizacijama kreće se u iznosima od  600 do 30.000 KM.

Uime korisnika, riječi zahvalnosti Vladi BPK Goražde koja je prepoznala značaj projekata i odobrila sredstva za njihovu implementaciju, uputili su predsjednik Košarkaškog kluba “Radnički” Hasan Rikalo I predsjednica Udruženja žena “SEKA” Esma Drkenda