Skupština BPK Goražde o prijedlogu Budžeta BPK 28.novembra

Kolegij Skupštine Bosanskopodrinjskog kantona (BPK) Goražde utvrdio je dnevni red 10. redovne sjednice kantonalnog parlamenta koja će se  održati 28 decembra.

Na dnevnom redu  naći će se   Prijedlog Budžeta  i Prijedlog Zakona o izvršenju Bosanskopodrinjskog kantona Goražde za 2024. godinu.

Poslanici će također razmatrati I prijedlog Zakona o Agenciji za razvoj, projektovanje i privatizaciju BPK Goražde kao i  prijedlog Zakona o izmjenama Zakona o nabavljanju, držanju i nošenju oružja i municije  koji bi se trebao razmatrati po skraćenom postupku,  te nacrt Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o socijalnoj zaštiti, zaštiti civilnih žrtava rata i zaštiti porodica sa djecom BPK Goražde.

Na dnevnom redu je i nekoliko prijedloga odluka, a radi se o Odluci o davanju saglasnosti na Finansijski plan Zavoda zdravstvenog osiguranja Bosansko-podrinjskog kantona Goražde za 2024. godinu i prijedlogu Odluke o davanju saglasnosti na Odluku o izvršavanju Finansijskog plana Zavoda za 2024. godinu.

Također,  na sjednici će se naći I prijedlog odluke o davanju saglasnosti na finansijski plan JU Služba za za pošljavanje BPK Goražde za 2024. godinu I prijedlog odluke o izvršavanju finansijskog plana Službe. Predviđeno je takođe I razmatranje prijedloga  Odluke o usvajanju Strategije razvoja turizma Bosanskopodrinjskog kantona Goražde (2023.-2030.) kao I prijedlog Etičkog kodeksa BPK Goražde.

Bit će razmatran I izvještaj nezavisnog odbora o radu policijskog komesara za period juli – septembar ove godine a poslanici će datii mišljenje na prednacrt Zakona o izmjenama I dopunama Zakona o zapošljavanju stranaca.