Potpisan ugovor za prijevoz boračke populacije u BPK Goražde

 

Ministar za boračka pitanja Bosanskopodrinjskog kantona (BPK)  Goražde Avdo Mirvić danas je potpisao ugovor sa goraždanskom firmom ATTP „Centroprevoz“ d.o.o.  Goražde o pružanju usluga prijevoza ratnih vojnih invalida i članova porodica šehida i poginulih boraca sa prostora BPK Goražde,  na registrovanim općinskim, kantonalnim i međuentitetskim linijama.

Ugovor je potpisan na period od godinu dana a prema riječima ministra Mirvića,  pravo po ovom osnovu   koristi oko 30 osoba

“ Cijena godišnje iskaznice po jednom korisniku iznosi 342,63 KM sa PDV-om, s tim da 90 posto sufinansira resorno ministarstvo dok 10 posto godišnje cijene iskaznice sufinansiraju sami korisnici” – pojasnio je Mirvić.

Napomenuo je da  resrorno ministarstvo nastoji kroz izmjene i dopune Zakona o dopunskim pravima branilaca i članova njihovih porodica, proširiti obim prava na zadovoljstvo boračke populacije. Budžet ministarstva za boračka pitanaj za 2024. Godinu predložen je u iznosu od  2.320.700 KM što je procentualno 4,2 posto izvršenja za 2023. Godinu, a Mirvić očekuje da će on u tom obimu biti I usvojen u četvrtak na sjednici kantonalne Skupštine.