Okončana sanacija fiskulturne sale u OŠ „Mehmedalija Mak Dizdar“ u Vitkovićima

U Osnovnoj školi “Mehmedalija Mak Dizdar” Vitkovići okončana je  rekonstrukcija fiskulturne sale i pratećih objekata.

Projekat su realizirali ministarstvo za obrazovanje, mlade, nauku, kulturu I sport te ministarstvo za urbanizam prostorno uređenje I zaštitu okoline Bosanskopodrinjskog kantona (BPK) Goražde, koje je sa koda za rekonstrukciju i investiciono održavanje izdvojilo finansijska sredstva u iznosu većem od 65.000 KM.

Tim povodom ministrica za obrazovanje Adisa Alikadić-Herić I ministar urbanizma Bojan Krunić, posjetili su ovu školu te se u pratnji  direktora Samira Imamovića uvjerili u kvalitet radova koje koje je firma „Baša“ d.o.o. izvela  u predviđenom roku.

„Cilj nam je stvoriti što bolje  preduslove za kvaliteno odvijanje odgojno-obrazovnog procesa, a realizacijom ovog projekta omogućeno je bolje odvijanje kako fiskultune nastave tako i vannastavnih aktivnosti za koje se pokaže interes. Pored ovog projekta realizuju se i drugi značajni infratsrukturni projekti u OŠ „Ustikolina“, takođe izvršili smo nabavku kombi vozila za potrebe OŠ „Hasan Turčalo Brzi“ u Ilovači a u narednoj godini u planu je i realizacija projekata u OŠ „Husein ef. Đozo“ u Goraždu“- kazala je ministrica  Alikadić-Herić.

Prema riječima ministra  Krunića,  radovi su izvedeni u skladu su  sa predmjerom i predračunom, čime su stvoreni kvalitetniji uslovi u ovoj odgojno-obrazovanoj ustanovi.

„Projektom je obuhvaćena rekonstrukcija podova u fiskulturnoj sali, zamjena  stolarije na pomoćnim prostorijama, keramičarski radovi na predulazu i dvije svlačionice. Također, zamjenjena su i grejna  tijela, bojleri, tuš baterije, slavine tako da ova škola dobija jedan kvalitetan prostor za odvijanje odgojno-obrazovnog procesa“-naglasio je Krunić.