Općinsko vijeće Foča u FBiH usvojilo budžet za 2024. godinu

– Općinsko vijeće Foča u FBiH usvojilo je Budžet općine I odluku o izvršenju budžeta za 2024. godinu.

Budžet Općine Foča u FBiH za 2024.godinu utvrđen  je u iznosu od 1.971.267 KM. Kako je istaknuto na sjednici,  za realizaciju kapitalnih projekata budžetom je  planirano  628.000 KM, a najznačajnijim projektom istaknuta je izgradnja kanalizacione mreže Cvilin za čiju realizaciju su planirana sredstva u iznosu do 360.000 KM. Budžetom su  između ostalog predviđena i sredstva u iznosu od 24.929 KM za pokriće deficita iz ranijih godina.

Općinsko vijeće  usvojilo je i Odluku o dodjeli poslovnog prostora na korištenje bez naknade Udruženju demobilisanih boraca ARBiH na godinu dana.

Usvojen je također I program rada Općinskog vijeća za 2024. Godinu, dok potrebnu većinu nije dobio  prijedlog Odluke o izmjeni i dopuni Odluke o privremenom korištenju javnih površina na području Općine Foča u FBiH kao ni izvještaj  o radu sa finansijskim izvještajem o utrošku novčanih sredstava “Dani kulture, sporta i turizma Ustikoljansko ljeto 2023”.

Prijedlog Odluke o utvrđivanju i obilježavanju značajnih datuma na području Općine Foča vraćen je  na doradu  uz zaključak da se pripremi do slijedeće sjednice Općinskog vijeća.