Zaposlenicima općine Foča u FBiH jednokratna pomoć od 500 maraka

Mujo Sofradzija
U skladu sa Uredbom Vlade FBIH o isplati pomoći od strane poslodavca u općini Foča u FBIH isplaćena je jednokratna novčanu pomoć uposlenicima općine iznosu od 500 maraka.

Također, u domu kulture uz ovoj općini pripremili su tradicionalni ispraćaj stare i doček nove godine. Općina je iz ovogodišnjeg budžeta izdvojila sredstva za nabavku paketića za svu djecu na području općine mlađu od 15 godina.

“Isplatili smo sredstva u skladu sa mogućnostima, također smo obezbjedili i oko 210 novogodišnjih paketića za djecu.Nadam se da će nam 2024. godina u svakom pogledu biti bolja od prethodne. Ono što želim sebi i svojoj porodici, želim svim stanovnicima naše male, ali lijepe i ponosne Ustikoline i cijele BiH. U narednoj godini imamo velike planove i, što je najbitnije, neće biti privilegovanih. Samo zajedničkim snagama možemo doprinijeti da naša Ustikolina još više napreduje. Svi ste vi načelnici i stojim vam svaki dan na raspolaganju “, novogodišnja je čestitka Sofradžije.

Inače, krajem sedmice općinsko vijeće Foča u FBiH usvojilo je općinski budžet u iznosu od blizu dva miliona maraka. Za realizaciju kapitalnih projekata budžetom planirano je 628.000 maraka, a kao najznačajniji projekat istaknuta je izgradnja kanalizacione mreže Cvilin za čiju realizaciju su planirana sredstva u iznosu do 360.000 maraka. Budžetom su, između ostalog, predviđena i sredstva u iznosu od 24.929 maraka za pokriće deficita iz ranijih godina.