Novogodišnji paketići za djecu korisnike Centra za socijalni rad u Goraždu

Udruženje “Svjetlo grada”, uz podršku prijateljske organizacije “Blythswood Srbija”, upriličilo je podjelu novogodišnjih paketića za više od 250 djece korisnika Centra za socijalni rad Goražde.
“Naš cilj je da ova djeca, koja će sutra biti nosioci važnih uloga u našem društvu, nauče da uvijek trebamo biti spremni da pomognemo jedni drugima i da obradujemo druge. I moto našeg udruženja glasi – tvoje je samo ono što daš”, istakao je predsjednik Udruženja “Svjetlo grada” Admir Hadžić.
Tokom svečanosti zahvalnica i prigodni pokloni uručeni su Dragiši Armušu iz Udruženja Blythswood, zbog njegovog angažmana na projektu koji se već drugu godinu realizira uoči Nove godine.
“Zaista je to ime “Svetlo grada” veliko ime. I ne samo ime, nego i duh toga imena govori o tome da je to zaista svetlo koje širite. Želimo da nastavite na tome, a mi želimo da se pridružimo. Pogotovo, što me raduje, da možemo po drugi put da obradujemo decu sa ovim poklonima i da ih ohrabrimo da je svaki osmeh posebna radost za sve nas”, kazao je Armuš.
Iz Udruženja su se zahvalili JU “Centar za kulturu” Goražde, Amaterskoj kulturnoj sceni i Ansamblu narodnih igara i pjesama Centra za kulturu Goražde, Muzičkoj školi “Avdo Smailović” Goražde, učenicima SSŠ “Džemal Bijedić” Goražde te svima drugima koji su bilo koji način podržali ovu manifestaciju.