Gradska dvorana „Mirsad Hurić“ Goražde u novom ruhu

U Gradskoj dvorani „Mirsad Hurić“ okončani su radovi na postavljanju parketa čime su stvoreni mnogo bolji uslovi za  goraždanske sportiste.

Direktor JU Sportski centar Nermin Obuća naglašava da nakon 31 godinu  dvoranski sportovi u Goraždu ulaze u novu epohu

„  Radove za postavljanje parketa tempirali smo u vrijeme kada su naši sportski kolektivi završili svoja takmičenja i firma koja je dobila ovaj posao ušla je u dvoranu pred samu Novu godinu i oni su stvarno u jednom rekordnom roku  uspjeli da završe sve planirane radove na radost svih naših sportista“ – naglasio je Obuća

Naglasio je da već od danas goraždanski sportisti mogu početi sa korištenjem velike dvorane

„ Košarkaši  Radničkog i odbojkaki klub Goražde već u januaru počinju sa svojim takmičenjima tako da smo uspjeli da to sve privedemo kraju i da svim klubovima već počnemo pružati uslugu korištenja termina. Krov velike sale gradske dvorane ranije je urađen nanovo tako da nemamo ni bojazan od prokišnjavanja“ – napomenuo je Obuća.

Naglasio je da preostaje rekonstrukcija krovova na nižim nivoima, iznad malih sala i holova, za što je prema predračunima potrebno obezbjediti oko 70.000 KM.

Menadžment JU Sportski centar između ostalog ima u planu i sanaciju mokrih čvorova, utopljavanje dvorane kao i ostale radove koji će značiti bolje uslove u ovom sportskom objektu.

Projekat postavljanja parketa u Gradskoj dvorani „Mirsad Hurić“ ukupne vrijednosti 200.000 KM finansirali su Ministarstvo za  obrazovanje, mlade, nauku, kulturu i sport BPK Goražde sa 170.000 KM, dok je preostalih 30.000 KM izdvojio Grad Goražde.