Vlada BPK sufinansira projekat poboljšanja vodovodne infrastrukture u Općini Pale u FBiH

Premijer Bosanskopodrinjskog kantona (BPK) Edin Ćulov I načelnik Općine Pale u FBiH danas su potpisali ugovor o dodjeli finansijskih sredstava za poboljšanje vodovodne infrastrukture u ovoj loklanoj zajednici.

 

Za sanaciju vodovodne infrastrukture u mjesnim zajednicama Hrenovica i Prača, Vlada BPK Goražde kroz Program utroška sredstava sa ekonomskog koda Tekući transferi drugim nivoima vlasti izdvojila je 21.000 KM.

„Ovaj projekat smatramo veoma značajnim iz razloga što će njegova implementacija stvoriti mogućnosti za poboljšanje vodovodne infrastrukture u ovim mjesnim zajednicama,  a samim tim i bolje uslove za lokalno stanovništvo koje egzistira na ovim prostorima“- kazao je premijer Ćulov.

Načelnik Općine Pale u FBiH Almin Ćutuk  precizirao je da je ukupna vrijednost projekta  51.000KM,  uz napomenu da je preostalih 30.000 KM obezbjedila Općina Pale u FBiH kroz projekat „Jačanje uloge  mjesnih zajednica u BiH“  koji implementira Razvojni program Ujedinjenih nacija (UNDP) u BiH.

„Zadovoljstvo mi je da smo obezbjedili sredstva za sanaciju rezerovara prvenstveno u mjesnoj zajednici „Prača“ koji je u jako lošem stanju, kao i rezervoara u  Hrenovici gdje će se izvršiti djelimična sanacija i rješavanje preliva na rezerovaru I tzv. izmuljavanje rezervoara“-  kazao je  Ćutuk.