Uprava policije informacija za period od 05.01. do 08.01.2024.godine.

Foto:klix.ba

Za dane vikenda   na području  Bosansko-podrinjskog kantona Goražde, u ulici Seada Sofovića – Grad Goražde, jednom licu nastanjenom u  mjestu Brčigovo – općina Rogatica, uručen je prekršajni nalog iz oblasti Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, zbog drskog ponašanja i omalovažavanja OSL-a u alkoholisanom stanju.

U ulici Fočanske brigade – općina Foča F BiH,  došlo je do požara na jednoj stambenoj zgradi. Na lice mjesta izašli su pripadnici Profesionalne vatrogasne jedinice Goražde i policijski službenici Policijske stanice Ustikolina koji su utvrdili da je u jednom od stanova na trećem spratu zgrade došlo do požara, te da je tom prilikom pričinjena materijalna šteta i da je požar lokalizovan. Uviđaj je izvršen od strane službenika Sektora kriminalističke policije, Uprave policije MUP-a BPK-a Goražde i inspektora za zaštitu od požara MUP-a BPK-a Goražde, Upoznat je i dežurni Kantonalni tužilac koji je konstatovao da navedeni događaj nema elemenata krivičnog djela.

U naselju Ustikolina – općina Foča u F BiH, dogodila se saobraćajna nezgoda u kojoj su učestvovala dva putnička motorna vozila, sa materijalnom štetom, bez povrijeđenih lica. Vozaču koji je prouzrokovao saobraćajnu nezgodu uručen je  prekršajni nalog iz oblasti Zakona o osnovama bezbjednosti saobraćaja na putevima u BiH.

Kantonalnom tužilaštvu u Goraždu dostavljena su dva Izvještaja o počinjenim krivičnim djelima i to:  “Posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga” iz člana 239. stav 3. KZ F BiH, protiv jednog lica iz  Goražda, i krivičnom djelu “Prijevara” iz člana 294. stav 1. KZ F BiH, protiv jednog lica iz Vogošće.

 

bpkg.gov.ba