Odbojkašice Goražda pripremaju se za nastavak sezone Premijer lige BiH

Foto:rtvbpk.ba

Odbojkaški klub Goražde počeo je s pripremama za nastavak sezone Premijer lige BiH za žene gdje je cilj kluba opstanak u društvu najboljih.

 Po riječima predsjednika OK Goražde Nermina Obuće, pauza je trajala kratko, a period od dvije sedmice iskorišten je da uprava i igrački kadar saberu utiske ostvarene na polusezoni i što odmorniji krenu s pripremama za nastavak prvenstva.

„ U nastavku ovog dijela sezone imamo  još šest utakmica nakon kojih će se znati tačan plasman  na tabeli i nakon čega će uslijediti takmičenje  u Play off-u. Kao što smo i ranije isticali,  naš cilj za ovu takmičarsku sezonu je da izborimo opstanak u Premijer ligi BiH i na dobrom smo putu da to i ostvarimo a trenutno se nalazimo na petom mjestu tabele“ – pojansio je Obuća.

U prvoj tkamici koja se igra 28.januara Goražde dočekuje ekipu  „Kula“ iz Gradačca

„ Nadamo se pobjedi koja bi definitivno odlučila taj neki plasman kada je u pitanju ova takmičarska sezona. Uprava nema ambicije napraviti nešto više  a cilj je  dati priliku mladim igračicama koje će u narednom periodu biti okosnica kluba. Zadovoljni smo jer smo uspjeli dobiti par igračica koje će sigurno za sljedeću takmičarsku sezonu  pretendovati u prvoj postavi našeg kluba“ – istakao je Obuća.

Period do početka prvenstva OK Goražde iskoristit će za odigravanje pripremnih utakmica

„ Već u petak u Gradskoj dvorani imat ćemo jednu trening utakmicu sa ekipom „Luka“ iz Bara koja će zajendo s nama učestvovati i na memorijalnom turniru Maja Mašić – Vrbarac u Foči čiji smo mi redovni učesnici.  To je igračica koja je  igrala i kod nas jednu sezonu a turnir je kvalitetan, uz učešće ekipa iz Srbije, Crne Gore i BiH, tačnije iz Inđije, Užica, Prijepolja, Pljevalja, Bara i domaće iz Foče. Nadamo se da ćemo u toku  dvodnevnog turnira za vikend  sagledati eventualne nedostatke u našoj igri jer imamo poslije toga još vremena da to ispravimo i uđemo spremni u nastavak takmičarske sezone“ – zaključio je predsjednik OK Goražde.

Dodao je da će pored seniorske ekipe, do kraja ovog mjeseca  i  mlađe selekcije OK Goražde, kadetkinje i juniorke, također  imati svoje nastupe, u Zenici i na Ilidži.

 

rtvbpk.ba