Uskoro početak radova na vakufsko-poslovnom objektu u Hrenovici

Foto:rtvbpk.ba

Načelnik Općine Pale u FBiH Almin Ćutuk, boravio je u posjeti Medžlisu Islamske zajednice Sarajevo, gdje su ga primili glavni imam dr. Abdulgafar-ef. Velić i njegovi saradnici. Posjeti je prisustvovao imam džemata Prača Edis-ef. Šahović.

Na sastanku je razgovarano o gradnji vakufsko-poslovnog objekta kojeg Medžlis Islamske zajednice Sarajevo planira izgraditi u Hrenovici, te dinamici radova i ispunjenju potrebnih uslova za početak gradnje. Obzirom da su pripremne aktivnosti u završnoj fazi, na čemu se aktivno radilo u proteklom periodu, početak izgradnje objekta, kako je najavljeno, očekuje se u narednim mjesecima.

Foto:rtvbpk.ba

Izgradnja vakufsko-poslovnog objekta u Hrenovici jedan je od važnih projekata koje Medžlis Islamske zajednice Sarajevo planira realizirati u narednom periodu, a sve u svrhu jačanja povratničkih džemata i njihovih kapaciteta što će biti od opšte društvene koristi za lokalnu zajednicu i njene stanovnike. Sličan projekat Medžlis Islamske zajednice Sarajevo planira izgraditi i u Trnovu.

 

rtvbpk.ba