Poznat identitet muškarca za kojim traga sarajevska policija zbog pokušaja ubistva na Džidžikovcu

Foto.klix.ba
Policijski službenici Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo tragaju za 23-godišnjem Adinom Memićem zbog osnova sumnje da je sinoć ranio dvije osobe u ugostiteljskom objektu na Džidžikovcu.
Memić je, kako je ranije saopćeno, ranio dvojicu 23-godišnjaka prilikom čega je D.P. zadobio lakše tjelesne povrede, a H.S. teške tjelesne povrede opasne po život.Za Memićem se traga zbog osnova sumnje da je počinio krivično djelo “Ubistvo u pokušaju”, a policijski službenici MUP-a Kantona Sarajevo aktivno rade na njegovom pronalasku.

Podsjetit ćemo, sinoć je u 20:50 sati U Centar obaviještena da je u ugostiteljskom objektu “Que Pasa” došlo do pucnjave.

Izlaskom na teren, policijski službenici su potvrdili navode iz prijave. Uslijed djelovanja vatrenog oružja, dva muškarca, oba u dobi od 23 godine su zadobili povrede.

Kako se navodi u zvaničnom saopćenju policije, prvom su konstatovane lakše tjelesne povrede u predjelu desne ruke te je nakon medicinskog zbrinjavanja otpušten na kućno liječenje, a drugom su konstatovane teške tjelesne povrede opasne po život i on je zbrinut na KCUS.

klix.ba