KUCZ BPK Goražde nabavila aparat za ispitivanje uzoraka hrane za potrebe Zavoda za javno zdravstvo

Kantonalna Uprava civilne zaštite Bosanskopodrinjskog kantona (BPK) Goražde finansirala je nabavku aparata za ispitivanje uzoraka hrane u mikrobiološkom laboratoriju Zavoda za javno zdravstvo BPK Goražde.

 

Direktorica ove zdravstvene ustanove Medina Bičo naglašava da će se na ovaj način znatno unaprijediti rad u ovom segmentu

„ Zahvalni smo KUCZ i direktoru koji su obezbjedili sredstva za ovaj uređaj a riječ je o gravimetrijskom dilutoru. Naš plan je  opremanje i stvaranje boljih uslova za rad mikrobiološkog laboratorija za ispitivanje uzoraka hrane na mikrobiološku ispravnost i u skladu s tim smo uputili zahtjev. Uređaj će svakako  unaprijediti  posao jer olakšava pripremu uzoraka za ispitivanje“ – pojasnila je dr. Bičo.

 

Dodala je da će  Zavod dodatno unaprijediti kvalitet rada laboratorije što će olakšati i proces akreditacije laboratorije prema međunnarodnom standardu ISO 17025.

 

Direktor Kantonalne uprave civilne zaštite Mithat Hadžiomerović istakao je da je za nabavku aparata izdvojeno 13.440 KM

„  U okviru naših nastojanaj da konačno uspijemo registrovati laboratoriju da bi ispitivali namirnice, konstatovali smo da određena oprema nedostaje i odobrili smo sredstva na štabu a onda je i Vlada BPK odobrila  nabavku tog aparata, i nadamo se da će Zavod i u tom segmentu početi raditi u punom kapacitetu“ – kazao je Hadžiomerović.