Seminar za profesore islamske vjeronauke

Uprava za obrazovanje i nauku Rijaseta IZ u BiH u saradnji sa Muftijstvom goraždanskim danas su upriličili stručni seminar za sve nastavnike i profesore islamske vjeronauke na prostoru Muftijstva goraždanskog.
Uvodno ašare proučio je glavni imam MIZ Goražde, Esad- ef. Grabus, a uvodnu riječ imao je Refik-ef. Čaušević, rukovodilac Službe za vjerske poslove i obrazovanje Muftijstva goraždanskog.
Prisutnima se obratio i muftija goraždanski, Remzija- ef. Pitić, sa temom “Svrha vjeronauke u obrazovnom sistemu i veza vjeroučitelja s Islamskom zajednicom”, u kojoj je naglasio važnost islamske vjeronauke i povezanost svih institucija u okviru Islamske zajednice.
Gost predavač ovog seminara bio je dr. Nezir Halilović, šef Odjela za vjeronauku u Upravi za obrazovanje i nauku.
On je prisutnima održao edukaciju na temu “Kontrola efekata nastave islamske vjeronauke”, u kojoj je naglasio da nastavnik/profesor islamske vjeronauke mora imati jasno definisane metode i ciljeve prenošenja znanja u školama.
Kratko predavanje održali su i  Suad Begić, nastavnik islamske vjeronauke i Vejsil Dragolj, profesor islamske vjeronauke
sa prostora Muftijstva goraždanskog sa temom “Primjer nastavne pozitivne prakse kontrole efekata nastave islamske vjeronauke”.
Po završetku stručnog seminara džuma- namaz su klanjali u Kajserija džamiji, a gost hatib je bio dr. Nezir Halilović, šef Odjela za vjeronauku u Upravi za obrazovanje i nauku Rijaseta Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini.