U Goraždu od danas u funkciji ledena ploha: Besplatna usluga za sve ljubitelje klizanja

Na platou Gradske dvorane „Mirsad Hurić“ u Goraždu od danas je u funkciji ledena ploha koja će ljubiteljim aklizanja biti na raspolaganju narednih mjesec dana.

Prvi put ove godine usluga je potpuno besplatna, a troškove korištenja ledene plohe i iznajmljvaja klizaljki pokrit će Gradska uprava Goražde.

Gradonačelnik Ernest Imamović pojašnjava da se sa psotavljanjem klizališta kasnilo iz opravdanih razloga

„ Kasnilo se zbog procedura i poštivanja Zakona o javnim nabavkama ali nismo željeli prekinuti tradiciju jer bilo je mnogo upita naših roditelja i mališana, a takođe zbog angažmana klizališta u drugim gradovima, morali smo sačekati. Dakle , ovoga puta  sve je   besplatno i to je  poklon Grada Goražda našim mališanima i pozivamo sve ljubitelje klizanja da iskoriste priliku u narednih mjesec dana“ – kazao je gradonačelnik Imamović.

Dodaje da će Gradsk auprava već za narednu godinu natsojati obezbjediti sve što je neophodno za samostalno postavljanje klizališta

„ Voljeli bi smo da naš Sportski centar ovo može raditi samostalno i prilikom budžetiranja nastojat ćemo da kupimo tu opremu da sami možemo raditi. Iz praktičnih razlog aodlučili smo se ponovo za istu lokaciju, a kako bi se upotpunio ovaj sadržaj, u neposrednoj blizini  klizališta nudimo  mogućnost ugostiteljima da ponude svoje proizvode“ – kazao je gradonačelnik Goražda.