Nakon Engleza, BiH u junu igra protiv još jedne fudbalske velesile

FOTO:Fena/ Arhiva

Podsjećamo, fudbalska reprezentacija BiH još uvijek ima šanse da se kvalifikuje na Euro 2024. U martu naše Zmajeve očekuju mečevi baraža

Predsjednik Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine Vico Zeljković potvrdio je danas da će naša fudbalska A reprezentacija u junu igrati prijateljsku utakmicu protiv Italije.

Prošle sedmice je potvrđeno da će Zmajevi odmjeriti snage s Engleskom 3. juna u Newcastleu, a sada je duel s Azzurima zakazan za pet dana poslije (8. juni).

“Nakon utakmice protiv Engleske, reprezentaciju Bosne i Hercegovine očekuje još jedna kvalitetna provjera.Sa Nogometnim savezom Italije dogovorena je prijateljska utakmica, koja će biti odigrana u Empoliju 8. juna. Velika nam je čast što je aktuelni evropski šampion izabrao baš nas za protivnika šest dana pred početak Evropskog prvenstva”, napisao je Zeljković.

Utakmica će se igrati u Empoliju, gdje će Italija biti domaćin.

Podsjećamo, fudbalska reprezentacija BiH još uvijek ima šanse da se kvalifikuje na Euro 2024. U martu naše Zmajeve očekuju mečevi baraža. U polufinalu 21. marta igramo s Ukrajinom, a u potencijalnom finalu rival nam je pobjednik duela Izraela i Islanda.

 

fokus