Uprava policije informacija za period 06/07.02.2024.godine.

Foto:klix.ba

U protekla  24 sata  na području  Bosansko-podrinjskog kantona Goražde,  u  mjestu Kriva Draga – Grad Goražde, policijski službenici Sektora kriminalističke policije, Uprave policije MUP-a BPK-a Goražde, su  prilikom pregleda putničkog motornog vozila u kojem su se nalazila dva lica iz Goražda, pronašli dva pvc pakovanja sa sadržajem bijele praškaste materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu “Amfetamin”. Navedena lica lišena su slobode, te su nakon kriminalističke obrade smještena u prostorije za zadržavanje u Policijskoj Upravi Goražde. Upoznat je i dežurni Kantonalni tužilac koji je događaj kvalifikovao kao krivično djelo “Posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga” iz čl.239. st.3. KZ F BiH.

Jednom licu iz Goražda uručen je prekršajni nalog iz oblasti Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira zbog nepostupanja po naredbi OSL-a.

Kantonalnom tužilaštvu u Goraždu dostavljena su dva Izvještaja  o počinjenim krivičnim  djelima i to:  “Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga” iz člana 238. stav 1. KZ F BiH, protiv jednog lica iz Goražda i “Uništenje ili oštećenje važnih privrednih objekata ili javnih naprava” iz člana 324. stav 3. KZ F BiH, protiv jednog lica iz Goražda.

 

bpkg.gov.ba