Košarkaši Radničkog u subotu u derbiju protiv Igman Burcha

Košarkaški klub Radnički u okviru 14. kola A1 lige FBiH u Gradskoj dvorani “Mirsad Hurić” u Goraždu u subotu igra derbi utakmicu protiv ekipe “Igman Burch” – Ilidža.

Goraždanski tim ambiciozno dočekuje ovaj susret jer bi u slučaju pobjede, izabranici trenera Hasana Rikala, zauzeli prvo mjesto što bi  značilo mnogo za Radnički pred utakmice same završnice prvenstva kada će goraždanski košarkaši kroz play off pokušati ostvariti najveći uspjeh goraždanske košarke, plasman u Premijer ligu BiH.

“ Može se slobodno reći da je ovo borba za prvo mjesto I ekipa je potpuno spremna za derbi. Ako budemo ispoštovali sve što smo dogovorili, mislim da ne bi trebalo biti problema. Znamo da neće biti lako, ali uz pomoć naše publike, nadamo se pozitivnom rezultatu” – kazao je trener KK Radnički Hasan Rikalo.

Napomenuo je da košarkaše Radničkog, nakon Burcha očekuje nešto lakši raspored, ali da ne može i ne smije biti opuštanja.

“ Nakon Burcha gostujemo ekipi Travnika koja se bori za opstanak ali nit u neće biti lako jer su doveli neka pojačanja, zatim nam dolazi Turbina iz Jablanica sa dosta iskusnih igrača. Potom idemo Vogošći I na kraju nam dolazi Visoko i u svakoj od te četiri utakmice idemo na pobjedu kako bi što spremniji ušli u play off” – kazao je Rikalo.

Kapiten Radničkog Adi Alikadić smatra da je recept eventualne pobjede u derbiju leži u pokušaju ponavljanja igre iz prošlog meča protiv Kaknja kada su se I pojačanja koja je Radnički doveo u pauzi, pokazala  kao pun pogodak.

“U utakmici protiv Kaknja igrali smo fenomenalno I to je bila jedna od naših najboljih utakmica sezone. Slijedi nam derbi za koji se  posljednjih dana pripremamo  odlično i želja nam je da im se revanširamo za težak poraz iz polusezone. Pozivamo našu vjernu publiku da u što većem broju zajedno slavimo u derbiju” – kazao je Alikadić.

Utakmica KK Radnički – KK “Igman Burch” Ilidža igra se  u subotu od 19:30 sati.