Obilježena godišnjica napada na Dženana Memića: Nekoliko dana kasnije je podlegao povredama

FOTO:klix
Na ilidžanskoj Velikoj aleji u Sarajevu danas je obilježena godišnjica od napada na Dženana Memića. Sedam dana kasnije, Dženan je podlegao povredama u 21. godini života.
Porodica, prijatelji i brojni građani okupili su se danas kod spomen-obilježja “Ranjeni kamen”, koje je porodica u znak sjećanja na Dženana podigla na mjestu gdje se napad i dogodio.Emotivnom skupu prisustvovala je Dženanova sestra Arijana koja se obratila riječima da je njen brat ubijen, a da je ubistvo zataškano.

Pored Arijane, obratio se i otac Muriz, kao i advokat Ifet Feraget koji je godinama zastupao porodicu Memić u ovom postupku.

Inače, ovaj slučaj vođen je pred Sudom BiH zbog prikrivanja dokaza u slučaju stradanja Dženana Memića, a osuđeni su Alisa Mutap i Hasan Dupovac.

 

Alisa Mutap je osuđena na dvije i po godine zatvora za davanje lažnog iskaza u vezi sa stradanjem Dženana Memića, a Hasan Dupovac na tri godine zatvora zbog zloupotrebe položaja. Ostalo troje optuženih je oslobođeno, a to su Zijad Mutap, Josip Barić i Muamer Ožegović. Za troje oslobođenih presuda je pravosnažna.Podsjetimo, Zijad Mutap, Hasan Dupovac, Alisa Mutap (Ramić), Josip Barić i Muamer Ožegović su se optužnicom Tužilaštva BiH teretili da su pristupili grupi za organizirani kriminal, koju je formirao Zijad Mutap radi prikrivanja dokaza o načinu na koji je Dženan Memić zadobio teške tjelesne povrede opasne po život 8.2.2016. godine, uslijed kojih povreda je preminuo.

FOTO GALERIJA

FOTO:klix

klix