SFK Libero Goražde se priprema za nastavak sezone Premijer lige BiH

SFK Libero iz Goražda prozivkom igračica i prvim treninzima počeo je pripreme za nastavak sezone Premijer lige BiH.

U narednih nešto više od mjesec dana goraždanske  nogometašice će se pokušati što bolje  spremiti za izazove koje ih očekuju početkom marta, a planirano je i odigravanje nekoliko prijateljskih utakmica.

„ Odziv igračica na prozivci je bio solidan, nekoliko igračica je bilo opravdano odsutno ali su nam se priključile naknadno. Očekujemo da ćemo se do prve utakmce nastavka sezone dobro pripremitii  i ispuniti cilj uprave kluba, da se pokušamo plasirati među četiri najbolje ekipe u BiH“ – kazao je predsjednik skupštine SFK Libero Senad Hubjer.

S ciljem što kvalitetnije priprema uprava kluba zakazala je i nekoliko prijateljskih utakmica sa renomiranim protivnicima.

„ Već ove sedmice imamo prvu prijateljsku utakmicu  protiv ŽFK Breznica iz Pljevalja  koje su već dugo godina  prvakinje Crne Gore. Potom imamo utakmicu sa ŽNK Vogošća koje se takmiče u Prvoj ligi FBiH i još dvije utakmice protiv Iskre i Emine koje su već godinama među četiri najbolje ekipe u BiH. Cilj nam je da odigramo što kvalitetnije i spremnije“ – kazao je Hubjer.

Podsjetio je da se Premijer liga BiH igra trokružno, po sedam kola u svakom krugu

„ Mi smo završili 11. kola i trenutno se nalazimo na petoj poziciji, sa četiri boda manje od ekipe Iskre iz Bugojna. Cilj SFK Libero je ostao isti, dakle plasman među četiri najbolje ekipe i utrka za prvaka BiH. Nastavak Premijer ženske nogometne lige kreće početkom marta“ – podsjetio je Hubjer.