SARAJEVSKI DUO STOPOSTO I IMSA DONOSE VIZIJE U ZVUKU: “GALILEO GALILEJ”

Foto:fbl.ba

Nakon uspješne premijere spota za “Vremeplov”, dinamični sarajevski dvojac, stoposto i imsa, donose jedinstveno iskustvo na potpuno novom umjetničkom levelu. Ovaj put, svoju kreativnost izražavaju kroz pjesmu “Galileo Galilej”, čiji je spot predstavljen 15. februara.

Video – Galileo Galilej

“Galileo Galilej” je pjesma nastala prošlog ljeta tik nakon povratka kući sa Rolling Loud festivala u Portugalu. Inspirisani smo bili da spojimo drill, koji odavno raznosimo, i psihodeliju, koju smo iskusili, u apsolutni show. Spot, kao i muzika, teži da potpuno obuzme čula gledaoca i slušaoca, kaže stoposto.

Ovo audio-vizualno iskustvo ostvareno je uz vrhunsku produkciju kuće RACECAR, dok su za vizuelni dojam zaslužni talentirani kameramani Tarik Bičo, Muhamed Pašalić, Muhammed Muftić i Jusuf Jahić. Davud Čokić i stoposto potpisuju montažu, dok su Bojan Božuć i stoposto odgovorni za mix i mastering.

Foto:fbl.ba

Uzbuđeni svojim najnovijim ostvarenjem, stoposto i imsa najavljuju ambiciozan plan koji obuhvata ne samo daljnja muzička dostignuća već i objavljivanje knjiga, eseja te aktivnosti u svijetu sporta. Očekuje se niz novih pjesama koje će se objediniti pod zajedničkim albumom predstavljenim krajem ove godine.

Pridružite se ovoj muzičkoj vožnji i istražite njihove streaming kanale kako biste postali dio ovog jedinstvenog umjetničkog iskustva. Spremite se na više iznenađenja i uzbuđenja iz njihove kreativne radionice u narednim mjesecima. Ovo je tek početak nove muzičke avanture!

 

fbl.ba