Rukometaši Goražda sutra pred domaćom publikom

Muški rukometni klub (MRK) Goražde sutra u Gradskoj dvorani „Mirsad Hurić“ igra veoma važnu utakmicu za opstanak u Premijer ligi BiH.

U prvoj utakmici nastavka sezone pred domaćom publikom u goste im dolazi RK Maglaj koji je, također u nezavidnoj situaciji.

Nakon neugodnog poraza u prošlom kolu od ekipe „Konjuh“ Živinice, uprava i igrači se nadaju da će uz pomoć vjernih navijača u subotu doći do neophodnih bodova.

„ U utakmici u Banovićima  moram reći da nismo bili kompletni,  mada to nije opravdanje. Naravno rezultatom nisam zadovoljan ali  jesam  onim što su momci pokazali a to je volja, želja i zalaganje. Sitnice su nas dijelile od boljeg rezultata a to je realizacija i par tehničkih grešak. Maglaj je ekipa koja ima možda jedno od tri najbolja beka u ligi, malo su u finansijskim problemima ali sigurno je da utakmica neće biti lagana“ – kazao je trener MRK Goražde Nermin Djana.

Jendo od pojačanja Goraždanin  Elmir Građan koji je svoj povratnički debi u matični klub imao u Banovićima, vjeruje da će njegov tim sutra popraviti utisak

„ U Banovićima je bila jedna jako teška utakmica za nas, a jedan od razloga je što smo bili nepotpuni a drugi je što sam i ja lično bio dio ekipe koji nije dovoljno uigran i nije dovoljno uklopljen u taj sistem jer to je malo duži proces. Imao sam tu pauzu koju treba nadomjestiti, ali  ekipa je borbena i posjeduje timski duh  i ja se nadam da će se u narednom periodu to okrenuti u našu korist“ – kazao je Građan.

Bogdan Nikolić sutra debituje u goraždanskom timu koji će znatno jači ući u utakmicu kada je u pitanju bekovska pozicija.

„ Nadam se da je sve u redu i da ću imati pravi debi pred goraždanskom publikom koja je oduvijek osmi igrač. Poznata je atmosfera, publika i ovaj grad koji živi za rukomet“ – poručio je Nikolić.

Utakmica Goražde – Maglaj igra se sutra u 19 sati.