Odbojkašice Goražda sutra u važnoj utakmici protiv Inove: Očekuju podršku sa tribina

Odbojkašice Goražda sutra igraju važnu utakmicu 17.kola Premijer lige BiH. U goste im dolazi ekipa  ŽOK „Inova“ Banja Luka i pobjeda je imperativ u ovom susretu, s obzirom da se ekipa Goražda našla u nezavidnoj poziciji nakon  neugodnih poraza u posljednja dva kola.

Predsjednik OK Goražde Nermin Obuća podsjeća da je OK Goražde u posljednjem kolu poražen od Ort Centra rezultatom 3 :1

„ Slobodno mogu reći da smo došli u jednu veoma nezgodnu situaciju jer se u donjem dijelu napravila jedna, da kažem gužva, kada su bodovi na tabeli u pitanju.  Mi trenutno imamo 20 bodova, odmah ispod je ekipa Slobode i ekipa Orta sa 18, ekipa Inove sa 17 i OK BL Voley sa 16 bodova“ – pojasnio je Obuća.

Napomenuo je da će situacija definitivno biti riješena u preostala dva kola

„ Mi smo došli u  situaciju gdje nam u nekim kombinacijama dolazi u pitanje  i opstanak  u Premijer ligi BiH.  Sve te činjenice govore da u sutrašnjoj utakmici protiv ekipe Inova moramo pobjediti i osvojiti maksimalne bodove kako bi smo zadržali  peto mjesto na tabeli i rasterećeni ušli u nastavak takmičenja kada je play off u pitanju. Sve igračice su spremne, nema povrijeđenih i potrebna nam je velika podrška navijača da utakmicu privedemo u našu korist i kolo prije kraja obezbjedimo definitivno status premijerligaša i za narednu takmičarsku sezonu“ – zaključio je predsjednik OK Goražde.

Utakmica između OK Goražde i ĆOK „Inova“ igra se sutra u 19 sati u Gradskoj dvorani „Mirsad Hurić“.