Goraždani Nadja Mašić i Uroš Jagodić treći na festivalu “Zlatna pahulja” u Rožajama

Goraždani Nadja Mašić i Uroš Jagodić sa pjesmom “Generacija 21” osvojili su treće mjesto  na 31. Međunarodnom festivalu  dječije pjesme “Zlatna pahulja 2024.” koji je proteklog vikenda održan u Rožajama (Crna Gora).

Autor  teksta je Admir Pozderović, dok aranžman potpisuje Adnan Mušanović, a riječ je o pobjedničkoj kompoziciji goraždanskog internacionalnog dječijeg festivala “Šta se pjesmom sanja”.

Time je nastavljena tradicija učešća goraždanske djece na festivalu čiji je organizator  Centar za kulturu Rožaje,  pod pokroviteljstvom Opštine Rožaje.

Po uzoru na prethodne i ove godine održane su dvije takmičarske večeri, prva najenjena za učesnike iz Vrne Gore I druga internacionlanog karaktera na kojoj su se predstavili učesnici iz Srbije, S. Makedonije, Bosne i Hercegovine, Albanije, Kosova i Bugarske.

Prvo mjesto za interpretaciju osvojila je Magdalena Bikova iz Sjeverne Makedonije sa pjesmom “Violina” dok je druga pripala Sibori Tarko iz Albanije za pjesmu “Kan diellin me vete“.

Po ocjeni žirija, najbolji scenski nastup, imala je Ivona Igrutinova iz Srbije sa pjesmom  „Budva“ .  Posebna nagrada pripala je Asji Gvozdenović iz Crne Gore za pjesmu „ Ko sad odgovor da da“. Nagrada dječjeg žirija pripala je  Mariji Antonova iz Bugarske.