FK Goražde u subotu dočekuje Mladost Doboj – Kakanj

– Utakmicama 16. Kola u subotu se nastavlja sezona Prve nogometne lige FBiH, a  FK Goražde na gradskom stadionu „Midhat Drljević“ dočekuje  ekipu Mladost Doboj – Kakanj kojoj su bodovi prijeko potrebni u borbi za opstanak.

Goraždani na čelu sa novim šefom stručnog štaba Aldinom Džidićem vjeruju u pozitivan ishod  i u nastavak dobrih rezultata.

„ Bilo je odlazaka ali i dolazaka u ekipu u odnosu na polusezonu i spremamo se intenzivno kako sam ja tu, već nekih 10 – 15 dana i momci rade zaista fanstastično na treninzima a nastojat ćemo to da prenesemo na utakmice. Mi ćemo u svaku utakmicu, pogotovo kući, ići na pobjedu a da li ćemo to ostvariti ili ne, do nas je. Od svojih igrača zahtjevam da maksimalno budemo posvećeni utakmici od prve minute do posljednjeg zvižduka“ – kazao je Džidić uz poziv navijačima da u subotu  podrže Goraždane  u što većem broju.

Ekipa će u predstojeću utakmicu ući u oslabljenom sastavu zbog kartona, povreda i bolesti, ali trener Džidić od igrača očekuje maksimalno zalaganje

„ Došla su dva nova igrača i pokušavamo u kratkom vremenskiom periodu da stabilizujemo ekipu i vidimo gdje imamo nedostataka, da to ispravimo, ali sve to će se  vidjeti na samom terenu. Igrači koji su tu moraju dati svoj maksimum kako u ovoj tako i narednim utakmicama“ – naveo je Džidić.

Utakmica FK Goražde – Mladost Doboj – Kakanj na rasporedu je u subotu u 15 sati.