U Goraždu otvoren osmomartovski Sajam starih zanata, rukotvorina I suvenira

– U Goraždu je danas otvoren Sajam starih zanata ,rukotvorina ,suvenira i poljoprivrednih proizvoda koji tradicionalno organizuje Opće udruženje “Stari zanati” Grada Goražda.

Sekretar udruženja Elvir Ćurovac napominje da je riječ  o prvom ovogodišnjem sajmu koji je na platou ispred Biznis centra okupio 13 izlagača iz Goražda ali I drugih gradova BiH, a povod je 8.mart Međunarodni dan žena.

“ Povoljne cijene i dobar kvalitet odlike su i ove manifestacije na kojoj su izloženi poljoprivredni proizvodi,ljekovito bilje, proizvodi kućne radinosti i suveniri a specifičnost sajma ogleda se I u tome što su većina izlagača žene koje svojim vrijednim rukama izrađuju divne i kvalitetne proizvode I ovo je naš doprinos u obilježavanju osmog marta, I prilika da kupci nabave kvalitetne proizvod epo pristupačnim cijenama” – kazao je Ćurovac.   

On se zahvalio  na podršci kantonalnim i gradskim vlastima i najavio održavanje ukupno četiri sajma tokom ove godine te dvije izložbe lokalnih umjetnika kao i edukativnih radionica.

Sajam starih zanata ,rukotvorina ,suvenira i poljoprivrednih proizvoda traje do 9.marta.