Za nabavku novog putničkog motornog vozila za potrebe Saveza RVI „Sinovi Drine“ izdvojeno 109.980 KM

Foto:bpk.gov.ba

Na 68. redovnoj sjednici održanoj danas, Vlada BPK Goražde dala je saglasnost premijeru za potpisivanje ugovora o nabavci novog putničkog motornog vozila za potrebe Saveza RVI „Sinovi Drine“ Goražde. Procjenjena vrijednost nabavke iznosi 109.980 KM a prema provedenoj tenderskoj proceduri za najpovoljnijeg dobavljača odabrana je firma za prodaju i servisiranje vozila  „STARline“ d.o.o. iz Sarajeva.

Ministarstvu za urbanizam, prostorno uređenje i zaštitu okoline data je saglasnost na Program utroška sredstava sa ekonomskog koda-Tekući transferi drugim nivoima vlasti, čija je vrijednost 500.000 KM.

Realizacija Programa predviđena je Programom rada resornog ministarstva i Vlade BPK Goražde, a njegova  implementacija ima za cilj pružiti finansijsku podršku projektima  iz oblasti i nadležnosti ministarstva sa posebnim akcentom na zaštitu okoliša kroz unaprijeđenje komunalne infrastrukture, a koje planiraju realizovati drugi nivoi vlasti u BPK Goražde. Poseban akcenat stavljen je na projekte koji se odnose na rješavanje problema upravljanja otpadom, što je jedan od uslova održivog razvoja i približavanja evropskim standardima u ovoj oblasti.

Data je saglanost i na Progam utroška sredstava Ministarstvu za socijalnu politiku, zdravstvo, raseljena lica i izbjeglice sa ekonomskog koda-Tekući transferi neprofitnim organizacijama za 2024. godinu, čija je vrijednost 70.000 KM. Korisnici Programa su neprofitne organizacije i udruženja koja zastupaju interes osoba sa invaliditetom, humanitarne organizacije i udruženja aktivna u socijalnom ili zdravstvenom sektoru.

Ministarstvu za obrazovanje, mlade, nauku, kuturu i sport, saglasnost je data za potpisivanje ugovora sa Javnom ustanovom  za predškolski odgoj i obrazovanje Goražde o realizaciji i provedbi obaveznog programa za djecu pred polazak u školu. I ove godine resorno ministarstvo sa iznosom od 38.222 KM u potpunosti je finansijski podržalo realizaciju programa koji se već trinaestu godinu zaredom implementira na području našeg kantona. Saglasnost je data i na  Odluku o odobravanju novčanih sredstava JP RTV BPK Goražde d.o.o. na ime II od ukupno XII redovnih tranši za 2024. godinu.

Odlukom Vlade, iznos od 20.000 KM,  odobren je  Udruženju HO „Merhamet“ MDD Sarajevo na ime pomoći u radu javne kuhinje i pekare a saglasnost je data i na Odluku Ministarstva za boračka pitanja o odobravanju novčanih sredstava na ime pomoći za rad boračkih udruženja za mjesec februar 2024. godine.

Razmatrajući Informaciju Ministarstva za unutrašnje poslove u vezi postupanja Uprave policije po zaključku Nezavisnog odbora, Vlada BPK Goražde dala je saglasnost za pokretanje procedure prijema trideset  novih policijskih službenika u početnom činu „policajac“.

bpk.gov.ba