Raščić uoči kvalifikacija: Nedostaju nam tri ključna igrača, ali je cilj plasman na Euro

FOTO:Nogometni savez BiH
U Etno selu Stanišići i Ugljeviku sutra počinje turnir grupe 8 elitnog kruga kvalifikacija za U-17 Evropsko prvenstvo, a takmičenje je najavio selektor Bosne i Hercegovine Admir Raščić.

Naša kadetska selekcija će za protivnike imati Poljsku, Češku i Bjelorusiju, a prvi meč protiv Poljske igra se već sutra s početkom u 14 sati u Etno selu Stanišići.

“Naš cilj je osigurati plasman na Evropsko prvenstvo. Međutim, suočavamo se sa izazovima i stvari ne idu uvijek glatko. Nedostaju nam tri ključna igrača: kapiten Terzić, Ibrišimović i Petrović, koji su trenutno povrijeđeni. To predstavlja veliki hendikep za nas. Ipak, dobili smo nove igrače i nadamo se da ćemo ostali biti spremni, te pokazati znanje i kvalitet potreban za plasman na veliko takmičenje”, rekao je Raščić.

Selektor U-17 reprezentacije BiH dodaje da je ovo peto okupljanje iste selekcije te da je atmosfera u taboru odlična.

“Ovi momci su spremni dati sve od sebe kako bi dostojno predstavljali svoju domovinu. Atmosfera u ekipi je izvrsna, momci su se brzo povezali i već su stvorili kompaktnu cjelinu. Većini je ovo peto okupljanje, što ukazuje na dobar timski duh. Vjerujemo da će ta pozitivna energija biti prenesena na teren i da ćemo zajedno ostvariti naše ciljeve”, zaključio je Raščić.

Raspored utakmica turnira:

20.03.2024. 14:00h

Poljska – Bosna i Hercegovina (Etno selo Stanišići)

Bjelorusija – Češka (Gradski stadion Ugljevik)

23.03.2024. 14:00h

Češka – Bosna i Hercegovina (Gradski stadion Ugljevik)

Poljska – Bjelorusija (Etno selo Stanišići)

26.03.2024. 14:00h

Bosna i Hercegovina – Bjelorusija (Etno selo Stanišići)

Češka – Poljska (Gradski stadion Ugljevik)

 

klix