Uprava policije informacija za period od 22.03. do 25.03.2024.godine.

Foto:klix.ba

Za dane vikenda na području  Bosansko-podrinjskog kantona Goražde, na magistralnom putu M-20, u mjestu Vranići i mjestu Mravinjac – Grad Goražde, dogodile su se tri saobraćajne nezgode, sa materijalnom štetom, bez povrijeđenih lica. Vozačima koji su prouzrokovali saobraćajne nezgode uručeni su prekršajni nalozi iz oblasti Zakona o osnovama bezbjednosti saobraćaja na putevima u BiH.

U ulici Ferida Dizdarevića – Grad Goražde, policijski službenici Uprave policije MUP-a BPK-a Goražde uručili su prekršajni nalog iz oblasti Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, zbog prosijačenja jednom licu iz Goražda.

U ulici Muhidina Mašića – Munje, Grad Goražde, policijski službenici Uprave policije MUP-a BPK-a Goražde  lišili su slobode jedno lice iz Rudog, zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola 2,32 g/kg, te je isti smješten u prostorije za zadržavanje u Policijskoj upravi  Goražde, gdje je pomenutom uručen prekršajni nalog iz oblasti Zakona o osnovama bezbjednosti saobraćaja na putevima u BiH.

Od strane jednog lica iz Ustikoline – općina Foča u F BiH, prijavljeno je da su dva vozila koja su bila parkirana unutar kapije bivše kasarne Oružanih snaga BiH, u mjestu Ustikolina, nasilno pomjerena, te da je kapija koja se nalazila na ulazu u objekat skinuta i odnešena sa lica mjesta. Patrola policije Policijske stanice Ustikolina obezbjedila je lice mjesta, a uviđaj su izvršili službenici Sektora krimiminilastičke policije, Uprave policije MUP-a BPK-a Goražde. Dalji rad na navedenom događaju je u toku.

bpk.gov.ba