Osigurana računarska oprema za 14 centara za socijalni rad iz FBiH: Dio programa i Centar za socijalni rad BPK Goražde

Federalno ministarstvo rada i socijalne politike prihvatilo je prijedlog Ministarstva civilnih poslova BiH o delegiranju dodatnih centara za socijalni rad koji će biti obuhvaćeni podrškom u nabavci kompjuterske opreme.

Na osnovu informacije Ministarstva civilnih poslova BiH koje je primilo informaciju od donatora, Ureda Delegacije Europske unije u BiH o mogućnosti nabavke dodatne ITC opreme za centre za socijalni rad u sklopu Projektnog zadatka (ToR) unutar IPA 2020 projekta jačanja kapaciteta centara za socijalni rad, Federalno ministarstvo rada i socijalne politike predložilo je dodatnih sedam centara za socijalni rad za uključivanje u ovaj program podrške, odabranih na temelju osnovnih pokazatelja razvoja lokalnih zajednica.

U konačnici, projektom je obuhvaćeno 14 centara za socijalni rad s područja Federacije BiH kojima će biti osigurani laptopi, notebookovi i multifunkcionalni printeri.

Programom će biti obuhvaćeni centri iz Bugojna, Cazina, Čapljine, Goražda, Livna, Tešnja, Živinica, Glamoča, Prozora – Rame, Gornjeg Vakufa – Uskoplja, Vareša, Sapne, Bužima i Domaljevca – Šamca.

Jačanje kapaciteta centara za socijalni rad od izuzetne je važnosti jer pružaju podršku ranjivim grupama u društvu, uključujući djecu, osobe s invaliditetom, žrtve porodičnog i rodno zasnovanog nasilja i druge, saopćeno je iz Federalnog ministarstva rada i socijalne politike.