Nagrađeni najbolji učenički radovi o temi „Nano(bako), ispričaj mi priču“

Foto:bpk.gov.ba

U organizaciji Ministarstva za obrazovanje, mlade, nauku, kulturu i sport i Pedagoškog zavoda BPK Goražde danas je u Sali Skupštine upriličena ceremonija dodjele nagrada učenicima osnovnih škola koji su uzeli učešće na Konkursu za literarne radove za najbolju bajku i legendu,  pišući o  temi „Nano(bako), ispričaj mi priču“ .

Takmičenje učenika održano je na inicijativu predstavnice izdavačke kuće Libros de las Malas Companias iz Španije s ciljem prikupljanja najboljih priča iz BiH koje će biti objavljene u zajedničkoj zbirci koja će biti ponuđena mladim ljudima u Španiji a koji su porjeklom iz BiH, kako ne bi zaboravili svoje korijene a djeci španskog porijekla kroz ovo djelo bit će pružena  mogućnost  da se upoznaju sa bosanskohercegovačkom tradicijom.

Nakon provedene konkursne procedure stručni žiri odabrao je dvanaest najboljih učeničkih radova.  Za najbolje dodjeljene su novčane nagrade a svim učesnicima uz riječi zahvalnosti dodjeljene su i diplome. Nagrade učenicima uručila je resorna ministrica Adisa Alikadić-Herić i Ana Cristina Herreros predstavnica izdavačke kuće Libros de las Malas Companias iz Španije.

 

bpk.gov.ba