Šteta u Goraždu: 700.000KM za sanacije puteva u Goraždu

Ministar saobraćaja Kantona Sarajevo Adnan Šteta i gradonačelnik Goražda Ernest Imamović potpisali su danas izuzetno vrijedan ugovor o sufinansiranju projekata sanacije dijelova puteva u Goraždu.

Riječ je o projektu vrijednom 700.000,00 KM, a Imamović ističe da su ovo jedna od najznačajnijih sredstava za Grad Goražde od dejtonskog vremena.

„Glavni gradski putnI pravci su u pitanju, o kojima smo ranije razgovarali. Evo našli smo sluha u Kantonu Sarajevo. Radi se o cjelokupnom asfaltiranju Iranskog šetališta, ovdje ispod Kajserija džamije, od mosta do kraja ulice. I treći dio je područje oko Gradske dvorane „Mirsad Hurić“, sa odvodnjom i svime što je potrebno da to bude kako treba“, kazao je Imamović ističući zahvalnost Vladi Kantona Sarajevo.

On je dodao da je ovo početni projekat, te da su dobili obećanje da mogu nastaviti aplicirati za nove projekte kada završe projekti potpisani danas.

Šteta je kazao da mu je zadovoljstvo što danas ima priliku boraviti u Goraždu.

„Ja sam iskoristio priliku i mogućnost da kao ministar saobraćaja u Vladi Kantona Sarajevo pomognem nekim projektima koje je gradonačelnik Imamović detektovao kao jako bitne za grad Goražde. Mi smo danas potpisali sporazum vezan za tri ulice u centralnom dijelu Goražda koje će sigurno dati sliku još ljepšeg i boljeg našeg Goražda“, kazao je ministar Šteta.

Šteta je istakao spremnost za saradnju na drugim projektima u narednom periodu, kao i da se raduje budućim projektima i onome što radi gradonačelnik Goražda.