Centri za kulturu Goražde i „Ahmed Muradbegović“ Gradačac potpisali memorandum o saradnji

Direktori javne ustanove Centar za kulturu Goražde i Centra za kulturu „Ahmed Muratbegović“ Gradačac, Jasmin Bešlija i Nadira Duraković, danas su potpisali Memorandum o saradnji.

Ona je između ove dvije ustanove uspostavljena već ranije  kroz projekat „ Vaše kino u vašem gradu“ koji je realizirala Mreža nezavisnih kinoprikazivača, a cilj sporazuma je unapređenje i poboljšanje kulturnog života i sadržaja u ovim gradovima.

„ Ovaj memorandum trasira put o daljnjoj saradnji i poboljšanju uvjeta rada u ovim ustanovama, kao i uzdizanje kulture na mnogo veći nivo, kroz razne sadržaje kojima se one nbave,  što  ova oblast svakako zaslužuje“ – kazao je direktor Centra za kulturu Goražde Jasmin Bešlija.

JU Centar za kulturu „Ahmed Muradbegović“ u Gradačcu djeluje od 1965. godine kroz djelatnosti srodne goraždanskom Centru za kulturu – bibliotekarstvo, informisanje, muzejsku zbirku te organizacija kulturnih dešavanja i filmskih projekcija, pozorišnih predstava, koncerata i drugih  sadržaja

Direktorica Nadira Duraković predsjednica je i Mreže nezavisnih kinoprikazivača  čime se  otvorio put za bolji rad i u segmetu filmskih projekcija ali i  svim drugim poljima kojima se bave ove ustanove.

„ I mi kao i Goražde imamo festival u Gradačcu i tu je prilika da sarađujemo i da Goraždani sa nekim svojim kulturnim sadražjima predstave našim građanima. Nadam se da ćemo u narednom periodu razmišljati i o tome da napravimo zajedničke kulturne sadržaje i događaje koje ćemo prezentovati u drugim gradovima BiH“ – kazala je ona.