Javna kuhinja Merhameta Goražde uz dnevne obroke i peciva, priprema i iftare

Javna kuhinja Regionalnog odbora Merhameta u Goraždu tokom mubarek Ramazana radi pojačaim intenzitetom. Pored redovnih dnevnih obroka i pekarskih proizvdoa, svakodnevno se pripremaju i iftari.

Direktor RO Merhameta Goražde Ermin Hodžić naglašava da se zahvaljujući dobrim ljudima, organizacijama i pojedincima na dnevnoj bazi pripremaju kvalitetni obroci

„ Uz oko 200 redovnih obroka za korisnike javne kuhinje, dnevno se u prosjeku priprema 50 do 100 iftara koje dijelimo i organizujemo i u povratničkim mjestima, a jučer smo organizirali iftar u džematu Kaoštice u Višegradu. Sve to činimo zahvaljujući dobrim ljudima, pojedincima, organizacijama, privrednicima koji su svojim donacijama željeli obezbjediti iftar ili dnevni obrok ljudima u potrebi “ – kazao je Hodžić.

Dodaje da pored pripreme obroka i tokom ovog ramazana Merhamet vrši podjelu prehrambenih paketa

„  Do sada smo podjelili oko 300 prehrambenih paketa i do kraja ramazana planiramo još toliko posebno u povratničkim mjestima u Foči, Čajniču, Rogatici, Rudom. Stojimo na raspolaganju svima koji žele da učine dobro djelo posebno tokom mubarek mjeseca i da obezbjede obroke za ljude u potrebi,  kroz  donacije u hrani ili novcu, svejedno je. Uglavnom mi ćemo se potruditi da to stigne do onih kojima je najpotrebnije“ – kazao je direktor RO Merhameta Goražde.