Članovi KK „Buk“ Goražde osvajanjem medalja u Čačku otvorili sezonu

Kajakaški klub „Buk“ Goražde sjajno je otvorio novu takmičarsku sezonu.  Na nedavno održanom prvenstvu grada Čačka u Srbiji članovi ovog kluba osvojili su po jednu zlatnu, srebrenu i bronzanu medalju.

Predsjednik kluba Kenan Kadrić naglašava da su prve medalje u novoj sezoni rezultat napornog rada i svakodnevnih treninga.

„ Prvenstvo grada Čačka, to je neki internacionalni kup Srbije, okupilo je zavidan broj takmičara a naši članovi su ostvarili zavidne rezultate i mi smo zadovoljni jer ovo je prvo takmičenje u ovoj godini. Na ovaj način smo krenuli sa intenzivnijim pripremama za naredna takmičenja koja nas očekuju “- pojasnio je Kadrić.

Već polovinom ovog mjeseca članovi KK Buk učestvovat će na takmičenju u kajaku na divljim vodama – disciplina spust klasik – Zavidovići open 2024.

„ Ova  kup takmičenja korstim i kao svojevrsne pripreme za naše državno prvenstvo, a očekujemo da će naši kajakaši i u Zavidovićima postići dobre rezultate. Uprava KK Buk uporedo intenzivno radi i na pronalaženju rješenja za prostorije kluba koje bi se trebale nalaziti na prijeratnoj lokaciji kluba u centru grada i nadamo se da ćemo konačno dobiti nove prostorije s kojima će logistička strana funkcioniranja kluba biti zauvijek riješena“ – kazao je Kadrić.