Predstavnici ambasade Velike Britanije u BiH posjetili BPK Goražde

Šefica političkog odjela  ambasade Velike Britanije u Bosni i Hercegovini Helen Flewker danas je boravila u službenoj posjeti Bosanskopodrinjsom kantonu (BPK) Goražde.

Na sastanku sa dopredsjedavajućim Skupštine BPK Goražde Brankom Cvijetić i Berinom Fejzić te premijerom Edinom Ćulovom razgovarano je o političkom djelovanju na prostoru kantona, te aktivnostima koje provodi zakonodavna i izvršna vlast u cilju što boljeg poziconiranja BPK unutar Federacije BiH.

Posjeta delegacije ambasade Velike Britanije u BiH  je dio redovnih aktivnosti u cilju dobivanja bolje slike o trenutnim ključnim političkim, ekonomskim i društvenim pitanjima u svim dijelovima BiH.

Također, razgovarano je i o realizaciji strateških projekata na ovim prostorima s akcentom na izgradnju tunela „Hranjen“ čija implementacija će omogućiti višestruke efekte za poboljšanje života građana na ovim prostorima.

Sudionici sastanka saglasni su  da svi zajedno trebaju uzeti odgovornu ulogu u kreiranju boljih uslova za život građana na ovim prostorima ali i po pitanju opredjeljenosti kada je u pitanju pristupanje evropskim integracijama, vladavini prava, istinskoj i snažnoj borbi protiv kriminala i korupcije te jednakosti svih građana po svim pitanjima unutar države BiH.