Goražde sutra domaćin međunarodnog karate Specijal kupa

Goražde će sutra biti domaćin trećeg  međunarodnog karate kupa “Goražde – Specijal 2024.”

Organizator je Karate klub „Specijal“ u kojem su prezadovoljni odzivom klubova i takmičara koji dolaze iz četiri države

„ Prijave na portalu Karate saveza BiH zatvorene su sinoć i možemo biti prezadovoljni što iz godine u godinu ovaj sportski događaj okuplja sve veći broj takmičara i klubova. Ove godine imamo 56 klubova sa oko 600 takmičara iz BiH, Hrvatske, Srbije i Crne Gore i turnir je najmasovniji do sada“ – kazao je predsjednik Organizacionog odbora Ermin Mandžo.

U klubu su zahvalni svim klubovima i takmičarima koji će svojim učešćem podržati ovaj događaj

„ Putovali smo na mnoga takmičenja i zaista podršku koju dobijamo je zaista velika i prezadovoljni smo i zahvalni svim klubovima koji su odlučili da se prijave i podrže nas sa ovim impozantnim brojem učesnika. Osjećaj je fantastičan kada vidite da drugi prepoznaju vaš rad i trud a zahvalni smo i Vladi BPK i rerosnom kantonalnom ministarstvu te drugim sponzorima i prijateljima koji su nas podržali u organizaciji ovog jedinstvenog događaja“ – naveo je Mandžo.

Naglasio je da takmičenje u Gradskoj dvorani „Mirsad Hurić“ počinje sutra u deset sati za sve uzrasne kategorije

„ Imamo pionire, kadete, juniore, U-21 i seniore i poduzeli smo sve da takmičenje bude na vrhunskom nivou, a cjelodnevni turnir odvijat će se na četiri – pet borilišta. I suđenje će biti na vrhunskom nivou s obzirom da imamo 35 do 40 sudija sa licencom od kantonalnog do svjetskog nivoa. Za najuspješnije pojedince i kolektive su obezbjeđene medalje, diplome i pehari, tako da će Goražde sutra biti u znaku karatea i pozitivnih vrijendosti“ – kazao je predsjednik organizacaionog odbora Specijal KUP-a.