Radnički ostvario ubjedljiv trijumf na Ilidži i zakoračio u društvo najboljih bh. košarke

Foto:sportsport.ba

U prvoj utakmici finala doigravanja košarkaške A1 lige, KK Radnički Goražde napravio je veliki korak prema finalu savladavši KK Igman Burch večeras na Ilidži rezultatom 98:73.

Utakmica je počela minutom šutnje u čas rahmetli Seada Balića trener Igman Burcha koji je iznenando preminuo prošle sedmice u 61. godini života.

Gosti su bolje otvorili utakmicu, imali su prednost od početka, ali domaćini su se brzo vraćali u meč tako da je prva četvrtina protekla u egalu i završena minimalnim rezultatom 25:23 u korist gostiju iz Goražda.

U drugoj četvrtini totalni raspad Igman Burcha. Domaćini jednostavno nisu imali rješenje za sjajnog Adija Alikadića bivšeg kadetskog prvaka Evrope sa reprezentacijom Bosne i Hercegovine.

Alikadić je u druoj četvrtini ubacivao sa svih pozicija, krenuo je i goste šut za tri poena, tako da su drugu četvrtinu košarkaši Radnićkog dobili sa 30:14 i na poluvremenu su imali velikih +18, rezultat je glasio 55:37.

U trećoj četvrtini smo gledali novi egal, domaćini su pokušali spustiti prednost, ali kada su pravili mini serije gosti su odgovarali poenima, tako da su treći period gosti dobili 18:17 i u posljendju četvrtinu se ušlo sa rezultatom 73:54 u korist Radničkog.

Posljednji period je donio sličnu igru kao u trećoj četvrtini, a gosti su rutinski privodili meč kraju čak i povećali vodstvo za konačnih i time su napravili ogromnu prednost pred revanš na domaćem terenu, a možemo reći i “otvorili” vrata košarkaške Premijer lige Bosne i Hercegovine.

U redovima Radničkog fenomenalan je bio bivši kadetski prvak Evropa sa Bosnom i Hercegovinom Adi Alikadić koji je susret završio sa 31 poenom, dvije asistencije i šest skokova, odlični su bili Cameron Copelanda sa 17 poena i Amar Klačar sa 16 ubačenih poena

Kod Igman Burcha prvo ime je bio Elmin Džafić sa 26 poena, četiri skoka i dvije asistencije, Enis Memić je meč završio sa 25 poena i šest skokova.

Na kraju dodajmo da je utakmica odigrana u fenomenalnoj atmosferu u KSC Ilidža “Sabit Hadžić”, a dvoraja bila ispunjena do posljednjeg mjesta, susret je posmatralo oko 1.500 gledatelja. Također tu je bila i grupa navijača Goražda koja je bodrila svoj tim, a sve je prošlo u sjajnoj atmosferi, navijanju, te fer i korektnoj borbi na parketu.

sportsport.ba