Rukometaši Goražda sutra dočekuju Izviđač

Muški rukometni klub Goražde sutra u gradskoj dvorani Mirsad Hurić igra utakmicu 23..kola Premijer lig BiH protiv ekipe Izviđača, desetostrukog prvaka BiH. Goraždani se nadaju dobrom rezultatu, a uz eventualnu pobjedu opstanak u društvu najboljih bi gotovo bio osiguran.

Dvije uzastopne pobjede, protiv timova Gračanice i Čapljine, kod rukometaša Goražda donijele su optimizam i pred sutrašnju tešku utakmicu protiv Izviđača, svjesni da je riječ o respektabilnom protivniku.

„ Ekipa Izviđača deseti put su prvaci države i riječ je o ozbiljnoj i kvalittenoj ekipi koja u kontinuitetu osvaja titule i čak prije kraja sezone rješavaju pitanje prvaka države i na tome im zaista čestitam. Za nas je utakmica od velikog značaja jer s njom rješavamo našu sudbinu u ovoj takmičarskoj sezoni i mogu da obećam da ćemo kao i svaki put do sada, dati svoj maksimum. Vjerujem da rezultat neće izostati iako sam siguran da će i ekipa Izviđača takođe ići na pobjedu“ – kazao je Elmir Građan iz MRK Goražde

Mišljenja je da dobrom igrom kao i u prethodne tri utakmice, Goraždani i ovu mogu riješiti u svoju korist.

„ Recept svake pobjede je da se igra srcem i bori za svaku loptu od početka do kraja. Protiv Borca su nam sudije faktički „otele“ pobjedu i utakmicu smo završili neriješnim rezultatom a poslije toga smo pobjedili ekipu Gračanice i Čapljine, a svaka utakmica gdje smo igrali kao jedan, napravili smo dobar rezultat i nadamo se da će tako biti i sutra“ – istič eGrađan.

Njegov klupski kolega Bogdan Nikolić takođe smatra da MRK Goražde može doći do vrijednih bodova

„ Utakmicu dočekujemo u dobrom raspoloženju pred našom publikom i nadam se da ćemo kao i u prethodne tri utakmice uspjeti i ovu da privedemo na način kako nam odgovara čime bi faktički riješili naše pitanje opstanka za ovu sezonu. Nadamo se dobroj podršci sa tribina u koju ne sumnjamo kako bi mogli doći do bodova. Ako budemo fokusirani, motivisani i borbeni kao u prethodnim utakmciama, mislim da možemo ostvariti pobjedu“ – kazao je Nikolić.

Utakmica MRK Goražde – RK Izviđač – Ljubuški igra se sutra u 19 sati u Gradskoj dvorani „Mirsad Hurić“.