Saradnja sa USAID-om od značaja za Bosansko-podrinjski kanton Goražde

Implementacija novog projekta Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID) pod nazivom E-uprava, čijom realizacijom bi se u mnogome doprinijelo transparentnosti u procedurama koje provode nadležni organi bila je tema današnjeg sastanka premijera Bosansko-podrinjskog kantona Goražde Edina Ćulova sa predstavnicima Agencije za međunarodni razvoj Sjedinjenih Američkih Država u BiH, predvođenim projekt menadžerom Emirom Ramadanovićem.

Sastanak je upriličen s ciljem razgovora o mogućnostima kako i na koji način bi naš kanton mogao uzeti učešće u projektu, s akcentom  na digitalizaciju procesa javnih nabavki.

Implementacija novog projekta Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID) pod nazivom E-uprava, čijom realizacijom bi se u mnogome doprinijelo transparentnosti u procedurama koje provode nadležni organi bila je tema današnjeg sastanka premijera Bosansko-podrinjskog kantona Goražde Edina Ćulova sa predstavnicima Agencije za međunarodni razvoj Sjedinjenih Američkih Država u BiH, predvođenim projekt menadžerom Emirom Ramadanovićem.

Sastanak je upriličen s ciljem razgovora o mogućnostima kako i na koji način bi naš kanton mogao uzeti učešće u projektu, s akcentom  na digitalizaciju procesa javnih nabavki.

Kako bi se ovaj projekat implementirao, prema riječima premijera Ćulova uporedo se radi na prilagođavanju zakonske regulative kako na nivou BiH, tako i Federacije BiH a ukoliko bude bilo potrebe i naš kanton će pristupiti tom procesu. Radi se o projektu koji je veoma značajan za razvoj svih institucija, a što se tiče resursa u našem kantonu, naglašeno je da oni postoje u obimu kako bi se zadovoljile potrebe i uspostavila uspješna saradnja sa USAID-om.

USAID-ov projekat E-uprave pružit će softversku, hardversku i tehničku pomoć u pomenutim oblastima, a na današnjem sastanku predstavljeni su ciljevi koji se trebaju ispuniti kako bi i naš kanton uzeo učešće u ovom projektu.

 

bpkg.gov.ba